Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Έχουμε αδικήσει τα μεσαία στρώματα»

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Έχουμε αδικήσει τα μεσαία στρώματα»

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της μείωσης του αφορολόγητου, λέγοντας πως «θα το δούμε το αφορολόγητο, θα δούμε συνολικά το πακέτο». Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι επιθυμεί «μια πολιτική συμφωνία» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και είπε πως οι κύριοι Μοσκοβισί και Νταϊσελμπλουμ «έντιμα προσπαθούν να βρουν μια λύση – πακέτο». Ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στη Ν.Δ. λέγοντας πως υπόσχεται μείωση φόρων χωρίς να εξηγεί από που θα μειώσει τις δαπάνες και χωρίς να έχει πει μέχρι τώρα σε ποιο συντελεστή θα βάλει τα φάρμακα, που σήμερα είναι στον χαμηλότερο συντελεστή.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρω νέα μέτρα, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να κάνει αυτή τη δήλωση για να κρατήσει μια «σκληρή γραμμή» και να γίνει στη συνέχεια υποχώρηση. «Και τι θέλατε να κάνει; Ο Πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια σκληρή γραμμή για να κάνει όσο το δυνατόν πιο καλή διαπραγμάτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε αδικήσει τα μεσαία στρώματα»

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση έχει αδικήσει τα μεσαία στρώματα. «Έχουμε αδικήσει τα μεσαία στρώματα, γιατί είχαμε ως απόλυτη προτεραιότητα την ανθρωπιστική κρίση και κάναμε λάθος γιατί δεν βάλαμε αμέσως τους πλούσιους να πληρώσουν». Ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους ανθρώπους που έχει αδικήσει.

«Έρχεται η ανάπτυξη»

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «έρχεται η ανάπτυξη, το λέει και το Δ.Ν.Τ» και υποστήριξε πως αυτό που θέλει είναι να πετύχει η Αριστερά και ας γίνει και «μουτζούρης», ενώ υποστηριξε πως «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση είναι ο κόσμος της εργασίας.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS