Το… σύγχρονο βιβλίο της ζωής

Το… σύγχρονο βιβλίο της ζωής

Δύο φίλες κοιτάζουν τις φωτογραφίες που έβγαλαν, όταν η μία λεει: Πω, πω κοίτα φαινόμαστε τόσο χαρούμενες.

Με ύφος απορίας η άλλη, της απαντά: Μα, είμαστε.

Και κάπως έτσι σκέφτεσαι το καλό που μπορεί να σου κάνει το νεο είδος ημερολογίου ή καλύτερα «βιβλίου ζωής», το κατά κόσμον facebook.

Κάποτε κρατούσαμε ημερολόγιο, άλλοι έγραφαν την αυτοβιογραφία τους.. Σήμερα αρκεί να δει κάποιος το ημερολόγιο στο «φατσοβιβλίο». Πέρα απο τα στραβά που έχει, (η λεγόμενη καταθλιψη του facebook, κτλ) ας δούμε την θετική πλευρά του.

Όλοι έχουμε πει την ατάκα σε φιλο μας στο facebook: «Ρε τι καλα που περνάς, τέλειες φωτο»… Για να πάρουμε την απάντηση: » Ναι καλααα… Απλά βάζω τις καλές στιγμές»…
Κανονικά η απάντηση μας θα πρέπει να ειναι…»τουλάχιστον έχεις καλές στιγμές».

Κάπου έχουμε χάσει το μέτρο της πραγματικής ζωής. Μεσα στην γρήγορη ταχύτητα της σημερινής εποχής δεν προλαβαίνουμε να σταματήσουμε να δούμε τι κάνουμε πραγματικά… Όταν αυτό όμως καταγράφεται -και καταγραφεται έντονα, με αποδείξεις- μπορούμε να ανατρέξουμε και να θυμηθούμε τα συναισθήματα μας απο ένα τραγούδι που βάλαμε, τις στιγμές με την οικογένεια, τους φίλους, την βόλτα, τις στιγμές μας… Γιατί κάποιες έχουμε καλές ή κακές, χαρούμενες ή θλιμμένες.. Είναι όμως δικές μας και βρίσκονται εκεί.

Έτσι και η μια φίλη δεν είχε αντιληφθεί ότι η χαρούμενη στιγμή υπήρξε… και υπάρχει και άλλη μία: Αυτή που περνάει εκείνη την στιγμή με την φίλη της ή ακόμη και με όποιον άλλον σχολιάσει την στιγμή εκείνη της φωτογραφίας.

Αλ.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS