«Θερμό» επεισόδιο επιδιώκει η Τουρκία που προκαλεί και πάλι στα Ίμια

«Θερμό» επεισόδιο επιδιώκει η Τουρκία που προκαλεί και πάλι στα Ίμια

Σε διάψευση τουρκικών δημοσιευμάτων, βάσει των οποίων τουρκική ακταιωρός προσέγγισε το πρωί τα Ίμια, προχώρησε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή. Σύμφωνα με αυτά, πλησίασε στα δύο μέτρα η τουρκική ακτοφυλακή σήμερα τα Ίμια, ερευνώντας το χώρο, ενώ έβγαζε και φωτογραφίες και βίντεο, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός στρατός αρκέστηκε να παρακολουθεί από κοντά τους Τούρκους αξιωματικούς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η τουρκική ακτοφυλακή πλησίασε τα Ίμια σήμερα στις 12.05 ώρα Τουρκίας. Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής με αριθμό 302 έμεινε, είπαν, για δέκα λεπτά ακινητοποιημένο μεταξύ των δύο βραχονησίδων και 5-6 αξιωματικοί έβγαλαν φωτογραφίες και τράβηξαν βίντεο. Εκείνη τη στιγμή το ελληνικό σκάφος παρακολουθούσε από ένα ναυτικό μίλι μακριά, από την Καλόλιμνο. Στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και τρία της τουρκικής.

Στο μεταξύ, όπως αναφερόταν, όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την επονομασία Yasinbey πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Διαψεύδει η Αθήνα

Δεν διαπιστώθηκε κάποια προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες.
Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρει επίσης ότι, στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς, περιπολικό σκάφος του σώματος.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS