«Ταξικά» ατυχήματα ή θέμα οδηγικής παιδείας;

«Ταξικά» ατυχήματα ή θέμα οδηγικής παιδείας;

Με αφορμή τις απόψεις που ακούστηκαν ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι ταξικά (!) και ανάλογα πρέπει να πάνε και τα πρόστιμα, παρατηρούσα τα αυτοκίνητα μέσα απο τα πολλά ακινητοποιημένα τρόλεϊ, τα οποία είχαν την χαρά να με κυκλοφορήσουν και σήμερα (ένα μπράβο στους οδηγούς αυτούς)…

Ας πουμε ότι το 70% φορούσε ζώνες και ένα 30% όχι… Και αν θεωρείται ταξική η μάρκα του αυτοκινήτου, τότε να σας πω ότι ο κύριος με το κοστούμι στο πολυτελές αυτοκίνητο δεν φορούσε ζώνη, αλλά ούτε και ο κύριος με τη φόρμα εργασίας σε ένα απλό μικρό παλιό αυτοκίνητο φορούσε. Δυσάρεστο το γεγονός ότι μέσα σε αυτό το 30% υπάρχει και νέος κόσμος.

Όσον αφορά τους ταξιτζήδες ή οδηγούς επαγγελματικών αυτοκινήτων… Ε, εκεί ούτε καν. Το 1% να φορούσε;

Χρήση κινητού τηλεφώνου.

Ευτυχώς εδώ νομίζω είναι καλύτερα τα πράγματα. Παρατηρώ λίγους να μιλάνε με το κινητό στο αφτί και τελείως αραχτοί. Ε, τώρα κάποιοι λίγοι το τσεκάρουν εκεί στα φανάρια ή στο μποτιλιάρισμα.

Τσιγαράκι στο αυτοκινητάκι.

Έφτιαξε και ο καιρός ανοίγουμε κανένα παραθυράκι, κάνουμε κανένα τσιγαράκι. Βέβαια εκτός ότι σου αποσπά την προσοχή… όσοι κάνουν και στριφτό πρέπει να το ξανανάψουν, σβήνει το άτιμο.

Με μεγάλη χαρά για τον αριθμό του πληθυσμού μας παρατηρώ σε αυτοκίνητα ότι γύρω στο 40-50% υπάρχουν παιδικά καρεκλάκια στο πίσω κάθισμα. Κάνει ο κόσμος παιδιά…

Το θέμα δεν είναι ταξικό.

Είναι, για άλλη μια φορά, θέμα παιδείας και επιπλέον οδηγικής παιδείας.

Χμ, με βάση το εισόδημα πρέπει να επιβάλλονται τα πρόστιμα, λέει ο αρμόδιος υπουργός!

Μα, στον ίδιο δρόμο δεν πάνε όλα τα εισοδήματα;

Τα ίδια διοδια δεν πληρώνουν; Στους ίδιους χάλια δρόμους δεν κυκλοφορούν;

Όπως και στους ίδιους δρόμους φαίνεται να σκοτώνεται κόσμος.

Αλ.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS