Ο Παύλος Πολάκης θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την «πραγματική εξουσία»

Ο Παύλος Πολάκης θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την «πραγματική εξουσία»

Η δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, από τα Χανιά, ότι «η Αριστερά βρίσκεται μεν στην κυβερνητική εξουσία εδώ και δυο χρόνια, ωστόσο ακόμη προσπαθεί να πάρει την πραγματική εξουσία», επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πραγματική εξουσία ακόμη στα χέρια του, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα για το νόημα της δήλωσης του.

Η τοποθέτηση του κ. Πολάκη θυμίζει τις δηλώσεις των Λατινοαμερικάνων ηγετών του ποπουλισμού, όπως του Τσάβες στη Βενεζουέλα, οι οποίοι ενώ κατάφερναν να κατακτήσουν την εξουσία δήλωναν ότι στην πραγματικότητα δεν εξουσιάζουν, με σκοπό να συγκεντρώσουν ακόμη μεγαλύτερη εξουσία στα χέρια τους και να περιορίσουν την εξουσία που έχει η αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα της Βενεζουέλας.

Η επιμονή του κ. Πολάκη σε αυτή τη δήλωση προκαλεί ανησυχία και γεννά πολλά ερωτήματα. Τι πρέπει να γίνει ακόμη για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την πραγματική εξουσία;
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖα στο Κέντρο Αρχιτενκτονικής της Μεσογείου, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιολόγησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κλείσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Σύμφωνα με το hania.news.gr, ο κ. Πολάκης είπε συγκεκριμένα: «Κλείσαμε δύο χρόνια αριστερής παρένθεσης, παρένθεση μιας κυβέρνησης με την Αριστερά στην εξουσία, στην κυβερνητική εξουσία και προσπαθεί να πάρει την πραγματική εξουσία. Μιας κυβέρνησης, η οποία πολεμήθηκε όσο καμία στη μεταπολίτευση και πολεμιέται μέχρι σήμερα».

«Πονέσαμε για τον συμβιβασμό που κάναμε»

Ο κ. Πολάκης είπε στην ομιλία του: «Πονέσαμε πολύ τότε. Και πολύ από εμάς -κι εσείς που είστε εδώ μέσα- γι’ αυτόν τον συμβιβασμό που κάναμε τότε. Ήταν μια συμφωνία, που έδινε όμως -και φαίνεται αυτό, αλλιώς δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ να κουβεντιάζουμε με αυτούς τους όρους- μια δυνατότητα διεξόδου από αυτή την κατάσταση της επιτροπείας και των μνημονίων, την οποία βιώνουμε αυτά τα χρόνια.
Όταν έχεις απέναντί σου 18 που είναι εναντίον σου, όταν έχεις μείνει και με δική σου ευθύνη 1 δισ. 200 εκατ. ευρώ πραγματικό χρήμα στις τράπεζες, οι οποίες ήταν άδεια πουκάμισα, όταν κάποιοι τάζουν βοήθεια, αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν τη δίνουν, ναι τότε έρχεσαι σε μία συμφωνία.

Για να πατήσεις στα πόδια σου, να πεις ότι θα παλέψω να σταθώ και θα τη βγάλω τη χώρα απ’ αυτή τη μέγγενη και το πηγάδι που τη ρίξατε. Αυτό κάναμε τότε. Θα ήταν και μια εύκολη λύση να πούμε, δεν λερωνόμαστε, δεν λερώνουμε τα χέρια μας, εμείς είμαστε καθαροί, γεια σας, ξαναελάτε κύριοι πίσω που φέρατε τη χώρα μέχρι εδώ. Δεν το κάναμε αυτό. Και η πορεία αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο που δεν το κάναμε αυτό», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS