Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις επικρίσεις του για το Μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις επικρίσεις του για το Μεξικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ήδη υπέγραψε εντολή για την κατασκευηή ενός τοίχους με το Μεξικό, γεγονός που οδηγεί τις δυο χώρες σε αντιπαράθεση. Με το Μεξικό οι ΗΠΑ μοιράζονται περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα σύνορα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε την Παρασκευή τις επικρίσεις του σε βάρος του Μεξικού λέγοντας πως η χώρα επωφελείται για πολύ καιρό από τις ΗΠΑ και είπε ότι «τα μεγάλα εμπορικά ελλείμματα και η μικρή βοήθεια στα πολύ αδύναμα σύνορα πρέπει να αλλάξουν τώρα».

Η δήλωση του Τραμπ, που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter, γίνεται μετά τη χθεσινή επισήμανση από τον Λευκό Οίκο ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επιβάλει φόρο 20% στα αγαθά από το Μεξικό για να πληρώσει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα, με αποτέλεσμα να σημειώσει πτώση η ισοτιμία του πέσο και να βαθύνει η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο είχε ακυρώσει την πρώτη του συνάντησή με τον Τραμπ μετά την επιμονή του δεύτερου στο τείχος.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε προ ημερών το πρώτο διάταγμα για έναρξη κατασκευής του τείχους, επιμένοντας πως «το τείχος θα το πληρώσει το Μεξικό» -με τον μεξικανό πρόεδρο να επαναλαμβάνει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )