Νίκος Φίλης: «Δεν έχει νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση»

Νίκος Φίλης: «Δεν έχει νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση»

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά από την απομάκρυνση του από το υπουργείο, ο κ. Φίλης είπε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος: «Μνημόνιο – αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το «εμείς ή οι άλλοι» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι».

Με το ΠΑΣΟΚ και ας «βρωμάει»

Μάλιστα, ο κ. Φίλης δεν δίστασε να κάνει άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως είναι ο πιο κοντινός συγγενής στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν «βρωμάει». Είπε συγκεκριμένα: «Ο συγγενέστερος σύμμαχος μας –έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ».

«Είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο»;

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που διαχειρίζεται ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

«Είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δις. Πως θα ταιρίαξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα 2 δις, όταν δίνουνε μάχη για τα 500 εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτο που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση»;

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης ο κ. Φίλης είπε: «Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήτα αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS