Με νέα επώδυνα μέτρα αναμένεται να γεφυρωθεί το χάσμα κυβέρνησης – δανειστών

Με νέα επώδυνα μέτρα αναμένεται να γεφυρωθεί το χάσμα κυβέρνησης – δανειστών

Προσπάθειες για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές καταβάλλονται τις τελευταίες ώρες. Μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών για νέα επώδυνα μέτρα, η κυβέρνηση δείχνει να αντιδρά για μια ακόμη φορά σπασμωδικά και να μην έχει τον έλεγχο των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Νταίσελμπλουμ στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση αυτή, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, πιθανότατα θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Οι πιο αισιόδοξοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως, υποστηρίζουν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου με ορισμένα μέτρα «αναγκαία», για να μη μπει ω χώρα σε νέες περιπέτειες, για τα οποία μάλιστα θα βρεθούν «αντισταθμιστικά». Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί μια τάση, από ορισμένους βουλευτές, αντίθεσης σε ενδεχόμενο νέων σκληρών μέτρων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης είπε ότι αν αφεθεί ο χρόνος να περάσει χωρίς συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και φτάσουμε στο Μάιο ή τον Ιούνιο, τότε η αβεβαιότητα θα επανέλθει, κάτι που είναι το χειρότερο σενάριο για μία χώρα σε οικονομική ανάκαμψη μετά από μια βαθιά ύφεση.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS