Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο»

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο»

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και τα επώδυνα μέτρα που αναμένεται να συμφωνηθούν. «Στην ουσία η Κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο, το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ. Όταν υπάρχουν μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του προγράμματος, όταν δεσμεύεται η χώρα, ναι, στο μυαλό μου αυτό είναι ένα πρόσθετο μνημόνιο», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε πως το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές είναι διαρκές, όμως είπε ότι οι εκλογές δεν συνδέονται με την αξιολόγηση η οποία θα πρέπει να κλείσει άμεσα.

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Θα έχουμε πρόσθετα μέτρα μείωσης αφορολογήτου και μείωσης συντάξεων. Ο κ. Τσίπρας φορτώνει το λογαριασμό στους πολίτες. Δεν προχωρά τις μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορεί να δημιουργήσει δουλειές και να φέρει επενδύσεις. Στην ουσία φέρνει το 4ο Μνημόνιο από το παράθυρο» επεσήμανε.

Το ταξίδι στο Βερολίνο

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Πρωθυπουργού εναντίον του ότι επέδειξε αντεθνική στάση κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν μπορεί να το λέει αυτό ο κ. Τσίπρας, «ο ίδιος που πριν από δύο χρόνια έλεγε ότι θα στείλει επιστολή και δεν θα τηρήσει τις εθνικές δεσμεύσεις και όταν έλεγε ότι δεν θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δεν μπορεί να κατηγορεί εμένα για αντεθνική στάση. Εγώ στο Βερολίνο είπα ότι πρέπει να τελειώσει η συζήτηση για Grexit, διεκδκίκησα την ένταξη της χώρας στοπ πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και παρουσίασα το δικό μας σχέδιο για την ελληνική οικονομία».

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS