Οι θεσμοί γκρεμίζουν την νέα αυταπάτη ΣΥΡΙΖΑ με μέτρα 3,6 δις ευρω

Οι θεσμοί γκρεμίζουν την νέα αυταπάτη ΣΥΡΙΖΑ με μέτρα 3,6 δις ευρω

Με συμφωνία για διαρθρωτικές κινήσεις 2% του ΑΕΠ (μέτρα περίπου 3,6 δις ευρω) ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα με γνώση των διαπραγματεύσεων, που επικαλείται η Ημερησία, αυτό μπορεί να μειωθεί στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα επίσης με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «όποιος και εάν είναι ο αριθμός, ισχύει και για τα καλά και για τα κακά μέτρα».

Μηχανισμός έγκαιρων προβλέψεων

Εν τω μεταξύ, στην αποκάλυψη ότι η Αθήνα έχει ανοίξει συζήτηση με τους δανειστές για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού έγκαριων προβλέψεων για την επίτευξη ή όχι των δημοσιονομικών στόχων, προχώρησε κυβερνητικός παράγοντας μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να περιμένει έως τον Απρίλιο του 2019 προκειμένου να μάθει εάν θα υπάρξει τήρηση ή υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συζητείται ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει στις δύο πλευρές να το γνωρίζουν νωρίτερα, μέσω μιας προβολής των δεδομένων για το πώς θα κλείσει το έτος.

Μέτρα για μετά το 2019 θα νομοθετηθούν από τώρα

Ο συγκεκριμένος παράγοντας πρόσθεσε ότι ο «κόφτης» τελειώνει από το 2019 και εάν υπάρχει υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα που θα ληφθούν θα είναι περισσότερα από τα αρνητικά, ενώ εάν είναι ακριβώς στο 3,5% του ΑΕΠ θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά μέτρα που θα νομοθετηθούν από τώρα.

Σε συζήτησή του με δημοσιογράφους, ο ίδιος επισήμανε ότι «εγώ ξέρετε δεν θριαμβολογώ. Λέω τα θετικά και τα αρνητικά. Προφανώς εγώ θα θεωρούσα ότι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων».

Η ίδια πηγή υπεραμύνθηκε δε της κυβερνητικής γραμμής για τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup: «Δεν είπα ότι δεν υπάρχει λιτότητα. Είπα ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα. Τελειώνει η συζήτηση για περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS