Ο… εφιάλτης του MEGA επιστρέφει για το Μαξίμου

Ο… εφιάλτης του MEGA επιστρέφει για το Μαξίμου

Με μετάδοση δελτίου ειδήσεων απαντάνε εργαζόμενοι του Mega στην απόφαση της Digea να αποδυναμώσει το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού αν μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης δεν παρουσιάσει πλάνο αποπληρωμής των οφειλομένων. Μετά από πρωτοβουλία του διευθυντή ειδήσεων, Μανώλη Καψή, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα βγει στον «αέρα» δελτίο ειδήσεων στις 2 το μεσημέρι με τους εναπομείναντες στο κανάλι δημοσιογράφους, που δεν βρίσκονται σε επίσχεση. Υπενθυμίζεται ότι τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές σταμάτησαν να μεταδίδονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω επίσχεσης της πλειονότητας των δημοσιογράφων του Mega, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Αυτή τη στιγμή η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ οφείλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα 7 μηνών.

Ο… εφιάλτης του Mega επιστρέφει για το Μαξίμου

Την ίδια στιγμή πάντως, η επαναλειτουργία του ενημερωτικού τομέα, έστω υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, χωρίς δηλαδή τα απαραίτητα τεχνικά εφόδια και με απλήρωτους τους εργαζόμενους, προκαλεί εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, που επιδίωκε εδώ και μήνες με μεθοδεύσεις να οδηγήσει το κανάλι σε κλείσιμο, χρησιμοποιώντας το Mega ως «λάφυρο» στον υποτιθέμενο αγώνα της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής. Η ίδια πρόθεση υπήρχε και για τον ΔΟΛ, όπου τις τελευταίες ώρες διαφαίνεται μια χαραμάδα αισιοδοξίας με το ενδεχόμενο οι τράπεζες να αποδεσμεύσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο Mega σε ανακοίνωση τους ζητούν από όλες τις πλευρές, (μετόχους, κυβέρνηση και τράπεζες), να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο τηλεοπτικός σταθμός. Επίσης ζητούν από την Digea να το σκεφτεί καλύτερα πριν κατεβάσει τον διακόπτη, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Άλλαξαν τα δεδομένα την Κυριακή

Τελικά την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου άλλαξαν τα δεδομένα, αφού μετά από συνέλευση των δημοσιογράφων δεν προέκυψε η απαραίτητη συμμετοχή δημοσιογράφων που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη μετάδοση ενός δελτίου ειδήσεων. Ο Μανώλης Καψής σε ανάρτηση του στο facebook ανέφερε πως τελικά η πρόταση του για να βγει δελτίο δεν έγινε δεκτή.

 

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MEGA

Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτεια για το Μεγάλο Κανάλι και για τις ζωές μας. Ένας χρόνος αγωνίας, αβεβαιότητας και αναμονής. Όλο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι του Mega παλέψαμε, σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε να κρατήσουμε το κανάλι ανοιχτό. Χάρη βέβαια στη βοήθεια και την στήριξη του τηλεοπτικού κοινού.

Διαφημιστικά έσοδα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Μόνο που καταλήγουν σε δεσμευμένους λογαριασμούς. Για όλους εμάς που ενάντια σε θεούς και δαίμονες και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχουμε κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, καμία πρόβλεψη.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φαίνεται να τους ικανοποιεί όλους, μετόχους, τράπεζες, κυβέρνηση. Οι μόνοι που έχουμε πληγεί από αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς είμαστε οι εργαζόμενοι, που πλέον διανύουμε τον όγδοο μήνα απλήρωτης εργασίας. Οι μέτοχοι συνεχίζουν να συζητάνε μεταξύ τους την ώρα που ο δανεισμός της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ μειώνεται, οι τράπεζες συνεχίζουν να εισπράτουν χρήματα από τη λειτουργία του καναλιού και η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τα όσα συμβαίνουν.

Μοναδικός σύμμαχος μας όλο αυτό τον καιρό, η ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία μετόχων και θα γίνει η πολυπόθητη επανεκκίνηση του σταθμού. Πράγματι, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία κινητικότητα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τράπεζες αλλά και από τους μετόχους. Αυτή την κρίσμη ώρα όμως, έρχεται ένα ακόμα «χτύπημα» που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το εξώδικο της Digea και το τελεσίγραφο που έχει στείλει για υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, εξαιτίας οφειλών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Όλοι καταλαβαίνουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια ενέργεια. Το «μαύρο» σε κανάλι θα είναι περισσότερο πιθανό από ποτέ.

Αυτή την κρίσιμη ώρα ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι το θέμα αφορά επιχειρηματικά συμφέροντα και σχετίζεται με την τηλεθέαση του καναλιού και τα διαφημιστικά του έσοδα. Πολλοί θα ήθελαν να δουν να βγαίνει από τη μέση ένας σημαντικός «παίκτης» που ακόμα και σήμερα, χωρίς φρέσκο πρόγραμμα, καταφέρνει και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης. Εδώ όμως μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Η Digea και τα μέλη του Δ.Σ. να σκεφθούν καλά πριν κατεβάσουν το διακόπτη και να δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να βρεθεί οριστική λύση.

Οι τράπεζες να απελευθερώσουν μέρος των εσόδων του καναλιού, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του, άρα και η δική τους δυνατότητα είσπραξης. Ειδικά τώρα, που βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων, σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα.
Η κυβέρνηση να «ακούσει» επιτέλους τα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ είναι μία εταιρεία που συνεχίζει να παράγει έσοδα, δεν έχει πτωχεύσει.

Και τέλος οι μέτοχοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για την «επόμενη μέρα». Είναι δική τους η ευθύνη για το αν ο τηλεοπτικός σταθμός θα «ζήσει» ή όχι.

Οι εργαζόμενοι, με την έως και σήμερα αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση μας, αποτρέψαμε τα χειρότερα για το κανάλι. Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS