Με την αυτοδυναμία «φλερτάρει» η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Με την αυτοδυναμία «φλερτάρει» η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Με την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία «φλερτάρει» η αξιωματική αντιπολίτευση σε νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η εταιρεία MARC, η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται σε όλους τους δείκτες και εφόσον στηθούν οι κάλπες με αυτές τις συνθήκες, όπως φαίνεται να προεξοφλείται, θα κατακτήσουν αυτοδύναμη πλειοψηφία με 159 έδρες στην επόμενη κοινοβουλευτική σύνθεση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διευρύνει έτι περαιτέρω την απόσταση που εδώ και καιρό τη χωρίζει από το κυβερνών κόμμα και με το 27,8% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου έχει πλέον υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με το ισχνό 13,7%, στο οποίο ανέρχεται πλέον η απήχησή του υπολείπεται κατά 13,5 μονάδες.

Το υψηλό αυτό «γαλάζιο» προβάδισμα, ωστόσο, μπορεί να φτάσει έως τις 20 μονάδες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Marc, οι οποίοι με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, που φτάνουν στο 17%, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η δύναμη της Ν.Δ. θα κινηθεί σε επίπεδα πέριξ του 38,3% (με ανώτερο το 41,3% και κατώτερο το 35,3%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει κοντά στο 18,9% (μεταξύ του 21,3% και του 16,5%).

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )