Γιατί η κυβέρνηση αποκρύπτει τα δρομολόγια του πρωθυπουργικού αεροσκάφους;

Γιατί η κυβέρνηση αποκρύπτει τα δρομολόγια του πρωθυπουργικού αεροσκάφους;

Επιβεβαίωσε η κυβέρνηση (με NON PAPER) την πληροφορία που είχε διοχετεύσει μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ, Άδωνις Γεωργιάδης, για την ύπαρξη ενδιάμεσου ταξιδιού την περίοδο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λισαβόνα (27-30/1/2017). Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μετέβη στο Παρίσι, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της L’Oreal για να συζητήσουν μια επένδυση. Το Μαξίμου επιτίθεται στη Ν.Δ κατηγορώντας την για σπέκουλα και υποστηρίζει ότι δεν ήταν ταξίδι αναψυχής.

Ωστόσο, απορίες γεννά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει το εν λόγω ταξίδι στο Παρίσι αλλά ούτε και την συνάντηση με τον Γάλλο επενδυτή.
Γιατί η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τις πτήσεις του πρωθυπουργικού αεροσκάφους όταν πρόκειται για επίσημα ταξίδια και επίσημες συναντήσεις; Άλλωστε η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους δεν προβλέπεται για προσωπικά ταξίδια.
Επιπλέον το Μαξίμου εμέσως παραδέχθηκε ότι στο ταξίδι συμμετείχε και η οικογένεια του, λέγοντας στη Ν.Δ πως «θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση».

Η Ν.Δ. σε ανακοίνωση της κατηγορεί την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ταξίδι στο Παρίσι υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει «μεγάλη ζωή» ευρισκόμενος στην εξουσία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση του στο twitter επιμένει ότι επρόκειτο για ταξίδι αναψυχής και ζητάει τη λίστα των επιβαινόντων.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα.
Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.
Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία.
Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες».

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου (με NON PAPER)

Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.
Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.

Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ:
Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.

Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.
Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη.

Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά.

ΥΓ. : Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS