Επίθεση στους δημοσιογράφους εξαπολύει ο Νίκος Ξυδάκης

Επίθεση στους δημοσιογράφους εξαπολύει ο Νίκος Ξυδάκης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δημόσια τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, που έκανε στο πλαίσιο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ και συγκεκριμένα στο πάνελ “Προστατεύοντας την τέταρτη εξουσία: Δημοκρατία, Αξιοπιστία και τα Μέσα”, για τους δημοσιογράφους και την ΕΡΤ. Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες», ενώ είπε για την ΕΡΤ ότι είναι «τριτοκοσμική».

Επίθεση στον Τύπο στο στυλ του Μαδούρο

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Ξυδάκης για το σύνολο του Τύπου και την ΕΡΤ παραπέμπει σε καθεστώτα τύπου Βενεζουέλας, όπου το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο επιδόθηκε σε εκστρατεία απαξίωσης του Τύπου, με συνεχείς επιθέσεις, απειλές, προσβολές και δικαστικές διώξεις και στη συνέχεια κατάφερε να ελέγξει σχεδόν όλα τα ΜΜΕ στη χώρα.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει διαφοροποιηθεί από τη θέση του κ. Ξυδάκη, γεγονός που ερμηνεύεται ως πλήρη αποδοχή του περιεχομένου των δηλώσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Η δήλωση του άλλωστε, ταυτίζεται με τη δήλωση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας προ ημερών σε εργαζόμενους ότι «καλά κάνετε που δεν διαβάζετε εφημερίδες», ενώ έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας ελέγχου των ΜΜΕ στην Ελλάδα με τον περιβόητο νόμο Παππά.

Δεύτερη πρόκληση από Ξυδάκη

Αυτή είναι η δεύτερη φορά, που ο Νίκος Ξυδάκης, δημιουργεί πονοκεφάλους στο ΣΥΡΙΖΑ με τις τοποθετήσεις του, έπειτα από εκείνες που άνοιγαν το ζήτημα του νομίσματος. Μάλιστα αυτή την φορά, η δημόσια τοποθέτησή του, δεν επιδέχεται παρερμηνειών, καθώς οι φράσεις του ήταν σκληρές και ξεκάθαρες.

Η ΕΡΤ τριτοκοσμική και οι δημοσιογράφοι εξευτελισμένοι

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε την πλήρη αντίθεσή του με τη σημερινή εικόνα της κρατικής τηλεόρασης, μετά την “ανάστασή της από τον ΣΥΡΙΖΑ”, χαρακτηρίζοντάς την “τραγική” και “τριτοκοσμική”.

“Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά γενικεύοντας ακόμα περισσότερο με το να αποκαλέσει το σύνολο των δημοσιογράφων “εξευτελισμένους και μισογύνηδες”.

Αιτία για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη της δημοσιογραφίας και των μέσων, κατά τον κύριο Ξυδάκη είναι “η δημοσιογραφία του κουτσομπολιού» η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και συμπαρέσυρε τις κυριακάτικες εφημερίδες αποβλακώνοντας τους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να πετύχουν τους στοιχειώδεις όρους αναπαραγωγής”.

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Ξυδάκης ομολόγησε την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης

Ο κ. Ξυδάκης ομολόγησε την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ περί «τριτοκοσμικής ΕΡΤ», από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι απόψεις του κ. Ξυδάκη, τόσο δικαίωσαν τις θέσεις για απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης , όσο και αποτελούν βαρύ ατόπημα με τους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε για το σύνολο των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκης ομολόγησε, στους Δελφούς, την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι «η Ε.Ρ.Τ. είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτήν τη στιγμή”.

Δικαίωσε έτσι απόλυτα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά.

Διέπραξε, όμως, και βαρύ ατόπημα, εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το σύνολο των δημοσιογράφων.

Έμπλεξε τις αυταπόδεικτες αλήθειες για την Ε.Ρ.Τ. με ανοίκειες ύβρεις».

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS