Ο Πάπας προτείνει διάλογο κυβέρνησης – αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στο Βατικανό

Ο Πάπας προτείνει διάλογο κυβέρνησης – αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στο Βατικανό

Ο Πάπας Φρανσίσκο έχει προτείνει να γίνει μια συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας του Νικολάς Μαδούρο και στελέχη της αντιπολίτευσης στο Βατικανό για να γίνει διάλογος ανάμεσα στις δυο πλευρές και να ξεπεραστεί η μεγάλη κρίση στη χώρα. Την πληροφορία έδωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χούλιο Μπόρχες.

Μάλιστα, αυτη η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, αλλά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε επειδή η αντιπολίτευση έχει θέσει ορισμένους όρους για να συνεχιστεί ο διάλογος που έχει διακοπεί.

Οι όροι που θέτει η αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση έχει θέσει τέσσερις όρους ως βάση για να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση του Μαδούρο. Το κείμενο που έχει τίτλο «Συμφωνία για την υπέρβαση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης» περιλαμβάνει τους εξής όρους: Να ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την διεξαγωγή εκλογλων για να ξεπεραστεί η κρίση, απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, επείγουσα αντιμετώπιση των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης και σεβασμός στις συνταγματικές αρμοδιότητες που έχει η Εθνοσυνέλευση (που ελέγχεται από την αντιπολίτευση).

Ο Μαδούρο θα υπερασπιστεί την «επανάσταση»

Ο Νικολάς Μαδούρο δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραδώσει την εξουσία, ούτε να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα. Μάλιστα, συνεργάτες του έχουν δηλώσει πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όταν ξεπεραστεί η κρίση στη χώρα. Στο παρελθόν, ο Μαδούρο έχει δηλώσει πως «στρατός και λαός θα υπερασπιστούν την επανάσταση στη Βενεζουέλα».

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS