Βραζιλία και Αργεντινή κατά της πολιτικής του Τραμπ στο Μεξικό

Βραζιλία και Αργεντινή κατά της πολιτικής του Τραμπ στο Μεξικό

Οι πρόεδροι της Βραζιλίας, Μισέλ Τεμέρ, και της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, συμφώνησαν κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των ΗΠΑ.

Και οι δύο κατέληξαν να αναζητήσουν νέες συμφωνίες με τη Mercosur (εμπορική συμμαχία στην οποία συμμετέχουν και η Ουρουγουάη και η Παραγουάη) με την Συμμαχία του Ειρηνικού, στην οποία συμμετέχει και το Μεξικό. Με αυτόν τον τρόπο αναζητούν να βοηθήσουν το Μεξικό, που αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως για το τείχος που επιδιώκουν οι ΗΠΑ να κατασκευάσουν στα σύνορα τους με το Μεξικό, αλλά και για την πιθανότητα να αυξηθεί η φορολογία στα μεξικανικά προϊόντα που εξάγονται στις ΗΠΑ.

Ο Μάκρι δήλωσε πως «απέναντι στις αμφιβολίες που γεννώνται στον κόσμο» το 2017 πρέπει να είναι μια χρονιά κατά την οποία θα δωθεί μια ιστορική προώθηση στη Mercosur.

Άλλο ζήτημα το οποίο συζήτησαν οι δυο ηγέτες είναι η «ανησυχία για την πολιτική, κοινωνική και ανθρωπιστική κατάσταση στη Βενεζουέλα», η οποία ζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ήπειρο, και μάλιστα έχει προσωρινά διωχθεί από τη Mercosur.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS