Ανεβαίνει ο λογαριασμός όσο η κυβέρνηση καθυστερεί να κλείσει τη συμφωνία

Ανεβαίνει ο λογαριασμός όσο η κυβέρνηση καθυστερεί να κλείσει τη συμφωνία

«Είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε» δήλωσε, μπαίνοντας στην συνάντηση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σήμερα και αύριο επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο κ. Μοσκοβισί μετά από τη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών δηλωσε πως «Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ έχουμε εντολή να βρούμε λύση» , χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εποικοδομητική, ενώ ειδικά για την 20ή Φεβρουαρίου τη χαρακτήρισε «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα».

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το απόγευμα θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ειδική τελετή.

Πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζουν πάντως, πως όσο η Αθήνα καθυστερεί να κλείσει τη συμφωνία, τόσο.. ανεβαίνει ο λογαριασμός. Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να δεχθεί σχεδόν όλους τους όρους που θέτουν οι δανειστές και έχουν ήδη προαναγγελθεί, όπως η μείωση του αφορολογήτου και η περικοπή συντάξεων.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS