Σε νέα περίοδο αβεβαιότητας εισέρχεται η Ελλάδα λόγω της αξιολόγησης

Σε νέα περίοδο αβεβαιότητας εισέρχεται η Ελλάδα λόγω της αξιολόγησης

Σε νέα περίοδο αβεβαιότητας εισέρχεται και πάλι η Ελλάδα λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές έχουν δώσει «τελεσίγραφο» στην ελληνική κυβέρνηση να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, για να είναι εφικτή μια πρόοδος στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο και η αξιολόγηση θα καθυστερήσει αρκετά, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την ελληνική οικονομία, όπως άλλωστε έχει παραδεθχεί και ο κ. Χουλιαράκης.

Ζητούν μέτρα 3,6 δις

Οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ, για τη διετία 2018-2019, και μάλιστα κάποια μέτρα να ψηφιστούν προληπτικά. Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται εγκλωβισμένη λόγω των αδέξιων χειρισμών της στις διαπραγματεύσεις αλλά και λόγω των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών, φαίνεται πως θα εφαρμόσει μείωση του αφορολόγητου στα 6 χιλιάδες ευρω και περικοπές στις συντάξεις, που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο εκατομμύρια πολίτες.

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε διαφορετική γλώσσα από αυτή που χρησιμοποιεί στο εξωτερικό στις συναντήσεις του με τους εταίρους, κατηγορώντας το ΔΝΤ και υποστηρίζοντας πως δεν έχει «λευκή επιταγή».

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS