Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο δραχμή και εκλογές

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο δραχμή και εκλογές

Με φόντο την δραχμή και τις εκλογές συνεχίστηκε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Την ώρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ανοικτό, μέσω στελεχών της, το θέμα της επιστροφής στη δραχμή, για να προκαλέσει φόβο αλλά και να δημιουργήσει εναλλακτική πολιτική πρόταση σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τος εταίρους και το ΔΝΤ οδηγηθούν σε αδιέξοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα να μην επαναλάβει «τους τυχοδιωκτισμούς του 2015″.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε: «Δεν ψάχνουμε προθύμους να ψηφίσουν μέτρα» τόνισε. «Εσείς δείχνετε με την στάση σας την προθυμία σας να δώσετε ό,τι ζητούν. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να γυρίσετε στην εξουσία. Ποιος σας ζήτησε να ψηφίσετε νέα μέτρα; Αν εμείς αναζητούμε εθνική γραμμή, δεν είναι για να ψηφίσουμε νέα μέτρα, αλλά για να τα αρνηθούμε, προς όφελος του ελληνικού λαού και της κοινωνίας».

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. Αυτά που ζητά το ΔΝΤ είναι πέρα και έξω και από κάθε οικονομική και από κάθε συνταγματική λογική, τόνισε.

Στη δική του ομιλία, ο κ. Μητσοτάκης είχε επιτεθεί στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «οικοδόμηση πελατειακού κράτους και διαπλοκή». «Αν και νέος, αποδειχθήκατε χειρότερος από τους παλιούς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε για «ψεύτικους διχασμούς, θεωρίες συνωμοσίας και δολοφονίες χαρακτήρων».

Παράλληλα, επέμεινε στο αίτημά του για πολιτική αλλαγή, λέγοντας ότι ο λαός δεν συμφωνεί με όλα όσα κάνει η κυβέρνηση, και πως στις δημοκρατίες αυτή η βούληση πρέπει να γίνει σεβαστή.
«Μην διανοηθείτε να επαναλάβετε τους τυχοδιωκτισμούς του καλοκαιριού του 2015. Ξεχάστε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος. Σε τέτοιο τυχοδιωκτισμό ούτε η αντιπολίτευση ούτε ο λαός θα συμμετέχουν. Η μόνη υπηρεσία που έχετε να προσφέρετε είναι να φύγετε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

print

Σχόλια αναγνωστών

comments

TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )